Je darmen zijn werkelijk het centrum van je gezondheid. Ontstekingen in je darmen zijn vaak de oorzaak van allerlei uiteenlopende gezondheidsproblemen.

Ik heb mensen bijvoorbeeld in enkele weken tijd 10 kilo zien afvallen, door enkel de problemen in hun darmen op te lossen. En één van deze afval tips en voor gezonde darmen is het drinken van tarwegrassap.

Je darmen zijn verantwoordelijk voor het opnemen van gezonde voedingsstoffen en het uitscheiden van schadelijke of neutrale voedingsstoffen uit je voedsel. Om alle voeding die binnenkomt zo ver af te breken dat je lichaam ermee om kan gaan leven er een hoop bacteriën in je darmen.

Zonder deze bacteriën zou je niet goed kunnen functioneren of zelfs helemaal niet kunnen leven. Het is dus ontzettend goed dat deze bacteriën er zijn.

Er ontstaat wel een probleem als de verhoudingen tussen deze bacteriën uit balans raken. Als er bijvoorbeeld een teveel van een bepaalde bacterie is levert dit gezondheidsproblemen op.

Daarnaast komt het ook veel voor dat je darmwand vol zit met plakkerige viezigheid. Door het eten van niet natuurlijk voedsel blijft er een plakkerig goedje achter op de darmwand. Dit maakt efficiënte opname van voedingsstoffen onmogelijk.

De oorzaak van de ontstekingen, de on-gebalanceerde verhoudingen tussen de bacteriën en een verstopte darmwand is vaak het eten van onnatuurlijk voedsel. Voedsel dat niet uit de natuur komt.

Als jij regelmatig suiker of andere bewerkte producten consumeert kun je ervan uitgaan dat jou darmen niet efficiënt werken en zelfs een bron van allerlei gezondheidsproblemen zijn.

Hoe tarwegras je darmen schoonmaakt

De oplossing voor dit soort problemen is een intensieve detox kuur en vervolgens een continue detox leefstijl.

Maak je geen zorgen, dit is lang niet zo vervelend als veel mensen denken. Je hoeft niet alleen maar vloeibaar eten te eten en je hoeft al helemaal niet te vasten.

Het ontgiften van je darmen, lever en lichaam doe je door natuurlijk voedsel te eten en door dagelijks tarwegrassap te drinken.

Tarwegras heeft de wonderlijke eigenschap om gifstoffen uit je lichaam op te nemen en deze af te voeren via de bekende kanalen.

Tarwegrassap werkt eigenlijk als een stofzuiger voor je darmen. Het haalt langzaam maar zeker het vieze plakkerige goedje van de darmwand zodat er op den duur een goed functionerende schone darmwand achterblijft.

Het tarwegras zorgt er ook voor dat de probiotica, zoals de verhoudingen van de bacteriën met een duur woord heten, in je darmen weer in de juiste verhouding voorkomen.

Het is ook van belang dat je geen suiker of andere bewerkte voedingsstoffen meer eet. Maar door dagelijks tarwegrassap te drinken zal je minder behoefte hebben aan deze schadelijke voedingsstoffen.

Over de auteur Jasper Alblas

Op zijn website, www.jasperalblas.nl beschrijft Jasper op een begrijpbare en praktische manier hoe je van optimale gezondheid kunt genieten. Hij beschrijft hoe je snel kunt afvallen, je lichaam ontgift, hoe je op een gezonde manier je cholesterol verlaagt en nog veel meer. Je eigen lichaam is het meest waardevolle bezit dat je hebt, zorg er goed voor.