Voordelen tarwegrassap

Voedingsstoffen tekort? Drink tarwegrassap.

Met een evenwichtige voeding voelt men zich fitter en loopt men bewezen minder gezondheidsrisico’s. Die evenwichtigheid bereikt u ook door een kuur of door het dagelijks drinken van tarwegrassap.

Helaas is voeding steeds meer een gemaks poduct met een lange houdbaarheid, veel aandacht voor snelle snacks enzovoort. Het is voedsel dat mensen niet nodig hebben en dat ook niet goed is voor het lichaam. Dat wordt zuurvormende voeding genoemd en zit in zoetigheid, junkfood, meelspijzen enzovoort. (Het heeft dus niet te maken met smaak. Fruit is vaak zuur maar is geen zuurvormend voedsel.)

Afvalstoffen in het lichaam

Het lichaam kan in principe die afvalstoffen verwerken. Maar omdat het aanbod van afvalstoffen vaak hoog is, lukt dat niet meer. Dit teveel aan schadelijke stoffen – nicotine, alcohol en stoffen als gevolg van luchtvervuiling vallen daar ook onder – wordt via een ingewikkeld proces opgeslagen in de darmen. Dat noemt men slakken. Dit “aankoeken” kan tot (ernstige)gezondheidsproblemen leiden van (chronische) moeheid tot allerlei welvaartsziekten zoals  aderverkalking, hart- en vaatziekten en stijve spieren en gewrichten.

Veel mensen beschouwen deze als ouderdomskwalen of slijtageproblemen en behorend bij het verouderingsproces.

Anti veroudering met tarwegras

Wilt u de kwaliteit van uw leven verbeteren of wilt u kwalen voorkomen? Het helpt als u tarwegrassap drinkt. Dit sap is namelijk één van de rijkste natuurlijke bronnen van vitamine A, B complex, C, E en K. Ook rijk aan calcium, kalium, ijzer, magnesium, fosfor, natrium, zwavel, kobalt, zink, selenium. Bovendien bevat het acht belangrijke aminozuren. Verder is het een bron van proteïnen en enzymen.

Tarwegras; nummer één in voedingsstoffen

Tarwegras kortom is een pure, levende voedingsbron. Het biedt, in vergelijk met groente en fruit, zelfs een hogere voedingsconcentratie. Tarwegrassap is bovendien licht verteerbaar en vult uw dagelijkse voedingstekorten direct aan.

Tarwegras is daarnaast sterk alkaliserend (ontzurend). Het ontgift uw lichaam en brengt de zuur-base verhouding meer in evenwicht.

Vandaar dat veel mensen regelmatig een ontslakkingskuur doen. In combinatie met tarwegrassap is zo’n ‘onderhoudsbeurt’ vanwege de specifieke eigenschappen van het sap, extra effectief.

Jong tarwegras is niet alleen zeer voedzaam. Zo’n 70% van een grasspriet bestaat uit chlorofyl (bladgroen). De plant heeft dat nodig bij het omzetten van zonne-energie in koolhydraten. Van chlorofyl wordt gezegd dat het onder andere voor een betere bloedcirculatie zorgt en dat het een reinigende kracht heeft. Vandaar dat tarwegrassap vaak aanbevolen wordt bij een ontslakkingskuur.