Een koolhydraatarm dieet behoord tegenwoordig tot één van de meest populaire diëten. En dat is niet voor niets. Het koolhydraatarm dieet blijkt uit onderzoek een zeer gezond en efficiënt dieet te zijn.

Een koolhydraatarm voedingspatroon is zeer geschikt om welvaartsziektes de baas te zijn. Denk hierbij aan ziektes zoals overgewicht, diabetes en obesitas. Een teveel aan koolhydraten blijkt namelijk een grote oorzaak van veel van deze welvaartsaandoeningen.

Koolhydraatarme recepten zijn de basis voor het succesvol toepassen van een koolhydraatarm dieet. Zonder deze recepten is het moeilijk om bijvoorbeeld succesvol af te vallen. Maar net zoals bij elk dieet moet je er altijd voor zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt.

Tarwegras is een zeer goede bron van voedingsstoffen. Het gras zit vol aminozuren, vitaminen en mineralen. Een shotje tarwegrassap per dag is dus ideaal om veilig een koolhydraatarm dieet te kunnen volgen.

Makkelijk afvallen zonder honger

Het tarwegrassap zal er ook voor zorgen dat je niet zo snel een honger gevoel krijgt. Je lichaam genereerd namelijk een hongergevoel op het moment dat het (denkt) dat het te weinig voedingsstoffen en/of bouwstoffen binnen krijgt. Als je voldoende stoffen binnenkrijgt zal je dus geen hongergevoel ervaren. Dit zorgt er voor dat je minder ‘opvul eten’ zal eten en dus makkelijk en sneller kunt afvallen.

Dit is speciaal van toepassing in het geval je hardnekkiger overtollig lichaamsvet wilt verbranden, zoals bijvoorbeeld het buikvet rond je buik. Dit vereist namelijk een gedisciplineerd dieet. En een hongergevoel is dan vaak ongewenst. Met een koolhydraatarm dieet i.c.m. tarwegrassap is dit dus goed te voorkomen.

Tarwegras in de ochtend

Het beste moment van de dag om je shot tarwegras te nemen verschild van persoon tot persoon, maar de meeste mensen hebben de meeste baat bij een shotje tarwegrassap in de ochtend.

Een verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat je lichaam in de ochtend al direct een hoop voedingsstoffen binnenkrijgt zodat het de rest van de dag niet snel meer eten nodig heeft.

Er zijn ook een aantal mensen die juist in de avond graag hun tarwegras innemen om zo de avond snacktrek te overkomen.

Koolhydraatarm niet alleen voor gezond gewichtsverlies

Een koolhydraatarm voedingspatroon is niet alleen ideaal voor snel en efficiënt gewichtsverlies maar ook nog eens voor een algemeen gezond leven en lichaam. Op www.jasperalblas.nl vind je de juiste recepten voor een dergelijk voedingspatroon en op www.daily-juice.nl kun je hoge kwaliteit tarwegras bestellen.