Tarwegras zit vol met natuurlijke vitale voedingsstoffen. De voedingswaarde van 1 borrelglaasje tarwegrassap is gelijk aan de voedingswaarde van 2 ons groente en 2 stuks fruit. Al die voedingsstoffen hebben een positief effect op het lichaam. De belangrijkste voordelen zijn als volgt:

– Gewicht verliezen

– Gezondere huid

– Verlaagt bloeddruk

– Ontgift het lichaam

– Betere stoelgang

Gewicht verliezen

Tarwegras bevat ruim 100 enzymen die onder andere uw stofwisseling en vetverbranding stimuleren. Doordat uw stofwisseling versnelt verliest u gewicht. Tarwegras bevat de belangrijkste voedingsstoffen, dus u krijgt alles binnen wat uw lichaam nodig heeft. Daarom is tarwegras een gezond en effectief middel om op uw ideale gewicht te komen.

Gezondere huid

Door tarwegrassap te gebruiken krijgt u een gezondere huid. Tarwegras zit namelijk vol met krachtige stoffen als vitamine C, E, SOD en carotenoïden. Ze beschermen uw huid tegen allerlei invloeden van buitenaf, waaronder UV-straling. Verder is tarwegras rijk aan vitaminen, mineralen en aminozuren. Deze helpen om nieuwe huid te laten groeien. Als u dus regelmatig tarwegras gebruikt, helpt u uw huid om gezond en strak te blijven. Zelfs zonnevlekken kunnen vervagen!

Tarwegras verlaagt bloeddruk

De antioxidanten in tarwegras zorgen dat cholesterol geen kans krijgt zich vast te zetten aan de wanden van bloedvaten. Bloed kan zonder vernauwingen stromen in uw bloedvaten, dus uw bloeddruk blijft op een gezond niveau.

Ontgift het lichaam

Tarwegras heeft een sterk ontgiftende werking. Het bevat chlorofyl oftewel bladgroen. Dit is een sterke antioxidant, die ook uw lever, darmen, bloedcellen en het immuunsysteem versterkt. Afvalstoffen worden sneller uit uw lichaam afgevoerd.

Betere stoelgang

De vezels in vers tarwegras werken als een spons, ze vergroten doordat ze vocht opzuigen. Ze stimuleren de darmen tot het op gang brengen van de stoelgang. Daarnaast helpen de enzymen die in tarwegras zitten ook bij de afbraak van voedsel in de maag. Voedsel verteert beter voor het het lichaam verlaat.