Er zijn veel verschillende manieren om tarwegras te gebruiken. Zo is het mogelijk om tarwegras vers te drinken. Maar voor de mensen die de tarwegrassap smaak van erwten, noten en een vleugje gras iets te bijzonder vinden: het sap kan ook met fruit en/of groente sap gemengd worden.

Vers tarwegras thuis gebruiken?

Als u thuis een slowjuicer of tarwegraspers heeft, kunt u zelf thuis tarwegras tot sap persen. Gras is 4 tot 5 dagen houdbaar bij 4oC a 7oC. 

Ingevroren tarwegrassap cups thuis gebruiken?

Je kunt het bevroren tarwegrassap op meerdere manieren ontdooien. Door, als het uit de vriezer is, gelijk het dekseltje er af te halen, even onder koud stromend water te houden en in de plastic cup knijpen. Houd vervolgens de cup op zijn kop boven een glas. Dan een tik op de bodem met iets hards (lepel) en het bevroren tarwesap blok valt in het glas. U kunt dit vervolgens laten ontdooien op kamertemperatuur of er kan koud water bij gedaan worden om het ontdooi proces te versnellen. Roeren versnelt ontdooiing ook.

Ook kunt u bevroren tarwegrassap in een blender doen. Voeg iets koud water toe, liefst bronwater. Even blenden en u heeft een vers puur sapje met een iets mindere uitgesproken smaak.

Vers vruchtensap of kant en klaar sap toevoegen kan ook: gewenste hoeveelheid sap en bevroren tarwegrassap samenvoegen en blenden. De combinatie grassap en verse vruchtensap is zelfs een extra energieboost uit de natuur.

Het is ook mogelijk om bevroren tarwesap de avond ervoor (als u naar bed gaat) in de koelkast te zetten en langzaam te laten ontdooien.