Tarwegras en tarwegrassap lijken misschien een nieuwe trend, maar niets is minder waar. Al een eeuw geleden was men op de hoogte van de positieve werking van tarwegras. Men wist indertijd echter niet wat de werkzame stoffen in tarwegras nu precies waren. Bladgroen, thans wetenschappelijk bewezen als een sterk antioxidant, werd op vele manieren gebruikt om de gezondheid te bevorderen:

  • Bladgroen werd gebruikt bij de behandeling van zweren en wonden.
  • Bladgroen was een belangrijke anti-bacteriële stof in medicijnen.
  • Bladgroen werd toegepast bij keelinfecties


Inmiddels staat vast dat bladgroen in tarwegras slechts een van de vele werkzame stoffen is. De combinatie van de vele vitamines en mineralen maken tarwegras een zeer complete aanvulling op uw dagelijkse dieet. Lees hier meer over de voordelen van tarwegrassap.

Tarwegrassap: Ann Wigmore

De toenemende populariteit van tarwegrassap danken we vooral aan de grondlegger van de Raw Food beweging: Ann Wigmore (1909-1993). Op oudere leeftijd herontdekte deze van oorsprong Litouwse dame, de geneeskrachtige werking van tarwegras. Na uitgebreid onderzoek op de mensen en dieren was haar conclusie dat een dagelijkse portie tarwegrassap verbluffende effecten heeft op de gezondheid. Vitaliteit, lenigheid, groei en zelfs humeur verbeteren sterk bij mens en dier!

Tarwegrassap nam in Amerika al snel een hoge vlucht en was in de jaren ’70 zelfs het meest verkochte voedingssupplement. In de volgende decennia nam de populariteit van tarwegras af. Waarom? De komst van de instant vitaminepil en antibiotica!

 

Tarwegrassap versus Vitaminepillen

De relatie die de mens heeft met zijn of haar omgeving is door de tijd heen sterk veranderd. Vroeger stonden mensen niet alleen dichter bij de natuur, de voedingsmiddelen die we tot ons namen waren ook natuurlijker. In een tijd waarin gezondheid voornamelijk in pillen en preparaten verkocht wordt, is tarwegras dan ook broodnodig! Herhaaldelijk is al aangetoond dat deze instant vitaminepillen en preparaten niet gezond zijn.In tegendeel, soms is het slikken van vitaminepillen juist ongezond! Tarwegras is eerlijk, puur en biologisch dynamisch. Aan ons zelf gekweekte tarwegras is niets toegevoegd, behalve puur Himalaya zout dat het kiemings proces op een natuurlijke wijze ondersteunt. Tarwegrassap is de natuur op haar best.

Het is inmiddels al 100 jaar geleden dat de heilzame werking van tarwegras werd ontdekt. In de laatste jaren steeg de vraag naar biologische en groene voedingsmiddelen enorm. Tarwegrassap neemt ook in Nederland een hoge vlucht. Probeer nu bevroren tarwegrassap van Daily Juice en overtuig uzelf! Als u een sap pers (slowjuicer) in huis heeft die geschikt is voor tarwegras, kunt u ook ons vers tarwegras bestellen!