Tarwegrassap als onderdeel van een eiwitdieet

Tarwegrassap wordt bereid uit de scheuten van tarwe en is daarmee één van zogenaamde “superfoods” die de natuur rijk is. Je hoeft maar even te kijken naar de voedingswaarden van een glaasje tarwegrassap om te beseffen waarom het die stempel (“superfood”) heeft gekregen. Tarwegrassap is rijk aan eiwitten, vitaminen, mineralen, helpt het bloed te zuiveren, de spijsvertering te stimuleren en afvalstoffen onschadelijk te maken. Vooral de hoge eiwitwaarde zorgt ervoor dat tarwegrassap een plaats verdient in het gezonde eiwitdieet.

Bij het eiwitdieet is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk koolhydraat rijke producten vervangt door eiwitten. Tarwegrassap kan je daar uitstekend bij helpen, want het bevat heel weinig ‘slechte’ suikers maar heel veel gezonde en hoge kwaliteit eiwitten. Verder bevat tarwegras, in tegenstelling tot volgroeide tarwe, geen gluten, waardoor het ook geschikt is voor mensen met een glutenallergie. In plaats van gluten bevat tarwegras een heel spectrum aan aminozuren, de bouwstenen waarmee je alle eiwitten die je lichaam nodig heeft kan bouwen. De cellen van je lichaam kunnen die bouwstenen gebruiken om te groeien en te genezen. Door de hoge concentraties chlorophyl in tarwegras, wordt ook het zuurstoftransport in je bloed een handje geholpen. Als je al die dingen samen neemt, kan je wel stellen dat tarwegrassap een echte “superfood” is die vast en zeker een plaats heeft in een gezond en gebalanceerd eiwitdieet.

Je kan bevroren tarwegrassap kopen in een aantal verschillende verpakkingen. Je kan tarwegras beter vers of diepgevroren kopen omdat tarwegras als poeder vaak een hoop essentiële voedingsstoffen is verloren.