Het verjongende effect van tarwegras

Grijze haren zijn niet makkelijk te verbergen. Zodra je ouder wordt, vergrijzen de haren en worden ze dunner. Met meer dan honderden beauty producten op de markt die dit probleem proberen te adresseren, ligt het antwoord mogelijk in een onverwachte hoek.

Volgens Traditionele Chinese geneeskunde kun je pigment in je haar langer vasthouden door een dagelijkse shot tarwegras. Volgens de eeuwenoude Chinese geneeskunde reflecteert onze haarkleur de staat van de nieren en rode bloedcellen. Grijzen haren kunnen een indicatie zijn dat je lichaam om chlorofyl (bladgroen) vraagt.

De verjongende effecten van chlorofyl in tarwegras

Chlorofyl wordt aangemaakt tijdens fotosynthese : een proces waarbij planten zonlicht gebruiken om glucose aan te maken. Chlorofyl zorgt ervoor dat bladeren groen blijven en hun pigment behouden.

Tarwegras bestaat voor 70% uit chlorofyl en hersteld de staat van de nieren en bevordert de aanmaak van rode bloedcellen. Door de grote hoeveelheid chlorofyl maakt je lichaam binnen enkele dagen al meer rode bloedcellen aan die zuurstof transporteren naar de cellen. Zo worden spieren, organen en botten voorzien van een krachtigere zuurstoftransport. Dit heeft een versterkend en beschermend effect op het hele lichaam.

De aminozuren cocktail

Eiwitten zijn kleine schakels van aminozuren. Deze aminozuren maken samen het eiwit. Afhankelijk van de behoefte van het lichaam, kunnen eiwitketens worden afgebroken en opnieuw worden opgebouwd.

Het telkens afbreken en opbouwen van eiwitten heeft een belastend effect op het lichaam, waardoor je eerder kunt verouderen.

Goede eiwitten hebben de juiste aminozuren in precies de juiste verhouding. Tarwegras is een rijke mix van aminozuren in een natuurlijke vorm. Tarwegras past daarom perfect bij dieet zoals het eiwitdieet.

Tarwegras bevat tevens krachtige antioxidanten die de effecten van stress remmen. Stress – in de vorm van het cortisol hormoon – kan het verouderingsproces versnellen en breincellen in de hippocampus uitschakelen. Tarwegras (of andere krachtige antioxidanten) zijn daarom aan te raden als je iets tegen veroudering wilt doen in tijden van stress.